Talepunkter når Skottland begynner sin EM 2024-kvalifiseringskampanje mot – Norway News

Talepunkter når Skottland begynner sin EM 2024-kvalifiseringskampanje mot

Skottland begynner sin EM 2024-kvalifiseringskampanje mot Kypros på Hampden Park på lørdag.

Spania blir besøkende på nasjonalstadion neste tirsdag kveld med Norge og Georgia også i seksjonen.Her tar PA-nyhetsbyrået en titt på de viktigste samtalepunktene i forkant av Group A-åpningen i Glasgow.

Clarkes nye kontrakt gir et løft i tide

Skottland kunngjorde fredag ​​at Clarke hadde kommet til enighet om å forlenge sin periode som sjef til 2026.

Nyheten kom rett før pressekonferansen hans på Hampden Park i forkant av EM 2024-kvalifiseringsåpningen dobbeltkamp mot Kypros og Spania på National Stadium.

59-åringens nye kontrakt varer til etter VM-kampanjen i 2026, og han har absolutt litt av æren i banken.Den tidligere Reading-, West Brom- og Kilmarnock-treneren har ledet Skottland til opprykk til Nations League Group A etter å ha tatt landet sitt til EM 2020 – herrelandslagets første kvalifisering til finalen på over 20 år. Etter å ha tapt i et sluttspill for å kvalifisere seg til VM-finalen i 2022 i Qatar, vil imidlertid forventningene være høye til denne kampanjen.

Hvilken nybegynner vil være i mål?

Skottlands nummer én-keeper Craig Gordon er i ferd med å komme seg etter et dobbeltbrudd som etterlater Clarke i et dilemma.

Den skotske sjefen må velge mellom tre målvakter uten tak, Gordons erstatter hos Tynecastle Zander Clark, Motherwell nummer én Liam Kelly og Angus Gunn, sønn av den tidligere skotske skuddstopperen Bryan Gunn.

Kanariøy-keeperen kom gjennom U21-gruppene med England opp til U21-nivå og sa hvor stolt han ville være av å høre nasjonalsangen på Hampden Park.

Clarke holdt imidlertid kortene tett til brystet fredag ​​ettermiddag, og sa at etter at alle tre mennene hadde prestert bra i praksis, hadde han ennå ikke tatt en avgjørelse.

Historie på skotsk side

Kypros besøk i Hampden Park gir Skottland sjansen til en rask start på kampanjen.

Temur Ketsbaias side er rangert på 110. plass i verden, mens vertene er på 45. plass, og skottene har vunnet alle de syv møtene siden det første oppgjøret i 1968.

Da de sist møttes på Hampden Park i juni 2019 – i Clarkes første kamp som landslagssjef – måtte det imidlertid en streik i siste øyeblikk fra Oliver Burke for å vinne Skottland. .

De fire siste møtene har endt med 2-1 til skottene som trolig må jobbe hardt for å ta de tre poengene før Spania-besøket neste tirsdag kveld.

Landemerkeopptreden for McGregor

Celtic-kaptein Callum McGregor vil tjene sin 50. landskamp hvis han, som forventet, blir valgt til å spille mot Kypros.

McGregor har vært en bærebjelke på Hoops og Skottlands midtbane i en rekke sesonger, men han har voksende erfaring ved siden av seg.

John McGinn, toppscorer med 15 mål, har 52 landskamper, Kenny McLean har spilt 28 kamper, Scott McTominay 37 og Stuart Armstrong 40, mens Billy Gilmour (16) og Ryan Jack (14) ikke er nybegynnere.

Siden han tok ledelsen for fire år siden, har Clarke gledet seg til dagen da troppen hans vil være full av erfaring, og midtbanespilleren har absolutt forstått det.

Talepunkter når Skottland begynner sin EM 2024-kvalifiseringskampanje motSource link