Premier League-talepunkter: Arsenal fortsetter og Lampard føler det

Premier League-talepunkter: Arsenal fortsetter og Lampard føler det

Arsenal forlot ham sent, og Manchester City-spissen Erling Haaland hadde det travelt da Premier League-front to fortsetter å bytte slag på toppen.

Eddie Nketiahs vinner i det 90. minutt opprettholdt Gunners’ fem-poengs fordel over Pep Guardiolas side, for hvem deres sommersignering på £51 millioner fortsetter å jobbe seg frem til en Gullstøvel som tilsynelatende er uunngåelig.I den andre enden av tabellen lettet presset på West Ham-manager David Moyes, mens den tidligere Hammers-favoritten Frank Lampard kastet seg ut i flere problemer i Everton.

PA News Agency tar en titt på noen av høydepunktene fra helgen.

Gunners forlater det sent

Nketiahs instinktive sene avslutning avgjorde en enormt underholdende kamp hjemme mot Manchester United, hvis nylige boble sprakk på Emirates Stadium. Marcus Rashfords tidlige streik styrket Uniteds ambisjoner om å bli med i tittelkampen bare for at Nketiah og en overvelder fra Bukayo Saka skulle snu utviklingen. Headingen til Lisandro Martinez så ut til å score et poeng før Nketiah satte inn sitt andre mål i det 90. minutt.

Haaland i diskanten

City-spissen scoret sitt fjerde hat-trick for sesongen innen 15 minutter på hver side av pause. Den produktive norske landslagsspilleren tok sesongen til 31 i alle konkurranser, og bare Alan Shearer, med fem, har scoret flere hat-trick i en Premier League-sesong. Haalands nåværende tall på 25 mål ville gitt ham Gullstøvelen i mer enn halvparten av de 30 sesongene siden 1992.Tøffe tider for Toffees-sjefen

Det ble regnet som kampen der taperen ville bli sparket og Evertons tap for andre West Ham-kamper ser at Lampard klamrer seg til jobben sin med litt over en uke igjen til hans første bursdag i klubben. Et 2-0-tap på London Stadium – et niende tap på 12 ligakamper – etterlater laget hans på andreplass med lederne Arsenal og Liverpool i deres neste to kamper. Moyes kan imidlertid puste litt lettere for øyeblikket etter at Hammers er ute av de tre nederste.

Skogens overlevelsestilbud fortsetter å vokse

Nottingham Forest er det formmessige laget fra bunnen da uavgjort på tredje bunn Bournemouth gjorde det 12 poeng fra de siste 21. De har kun tapt én gang i dette løpet og ligger på 13. plass, fire poeng fra fare. Tillegget av erfarne spiss Chris Wood fra Newcastle, som debuterte mot Cherries, har styrket dem ytterligere.

Mudryk debuterer

Han har kanskje ikke spilt siden november, men Chelseas nysignering Mykhailo Mudryk ga en oppmuntrende opptreden i en ellers dyster målløs kamp mot Liverpool. Den 22 år gamle ukrainske landslagsspilleren kan ende opp med å bli klubbens nest dyreste signering etter å ha sluttet seg til en potensiell £89million-avtale, men var deres ivrigste spiller i en innbytteropptreden 35 minutter.