NATO-sjefen oppfordrer Seoul til å sende militær støtte til Ukraina – Norway News

NATO-sjefen oppfordrer Seoul til å sende militær støtte til Ukraina

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordret mandag Sør-Korea til å gi direkte militær støtte til Ukraina, og sa at Kiev akutt trenger våpen for å bekjempe den langvarige russiske invasjonen.

Sør-Korea, en voksende våpeneksportør med et stort amerikansk-støttet militær, har gitt humanitær og annen støtte til Ukraina mens de sluttet seg til USA-ledede økonomiske sanksjoner.USA mot Moskva. Men landet har ikke direkte levert våpen til Ukraina, med henvisning til en langvarig politikk om ikke å levere våpen til land som er aktivt engasjert i konflikt.

Stoltenberg talte på et forum i Seoul og oppfordret Sør-Korea til å «eskalere det spesifikke spørsmålet om militær støtte». Han bemerket at flere NATO-medlemmer og allierte, inkludert Tyskland, Norge og Sverige, har endret sin politikk om ikke å eksportere våpen til land i konflikt for å støtte Ukraina.«Hvis vi tror på frihet, hvis vi tror på demokrati, hvis vi ikke vil at autokrati og tyranni skal vinne, så trenger de våpen. Det er realiteten, sa Stoltenberg, som ankom Sør-Korea søndag på en reise som også inkluderer Japan.

Stoltenberg møtte også Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol mandag. De diskuterte Sør-Koreas forpliktelse til å støtte Ukraina og NATOs mulige rolle i å avskrekke Nord-Korea fra dets økende atomambisjoner etter et enestående antall ballistiske missiltester i 2022, sa Yoons kontor.

Sørkoreanske tjenestemenn har ikke bekreftet noen spesifikk diskusjon om å sende våpen til Ukraina.

Etter møtet med Sør-Koreas utenriksminister Park Jin på søndag, nevnte Stoltenberg amerikanske etterretningsrapporter som anklager Nord-Korea for å levere våpen til Russland for å støtte krigen i Ukraina, noe som ifølge ham understreker hvordan sikkerhet mellom regioner «er stadig mer sammenkoblet». “.Siden Russlands invasjon av Ukraina har Sør-Korea inngått store avtaler for å levere stridsvogner, haubitser, jagerfly og andre våpensystemer til NATO-medlemmet Polen. En amerikansk tjenestemann sa i november at USA hadde gått med på å kjøpe 100.000 artillerikunder fra sørkoreanske produsenter for å levere til Ukraina, selv om sørkoreanske tjenestemenn fastholdt at ammunisjonen var ment å fylle de utarmede amerikanske lagrene.

I et intervju med The Associated Press denne måneden sa Yoon at sørkoreanske lover, så vel som den innenlandske opinionen, gjør det vanskelig for regjeringen hans å bevæpne Ukraina mens det er i krig. . Men han sa at han var åpen for andre våpenavtaler med USA i fremtiden, og la merke til at de to allierte jevnlig kjøper militærutstyr av hverandre.

Stoltenbergs kommentarer til forumet kom timer etter at Nord-Korea fordømte besøkene til Sør-Korea og Japan, og sa at NATO prøvde å sette sine «militære støvler på regionen» og forsøkte å presse USAs asiatiske allierte til å levere våpen til Ukraina.

I en uttalelse publisert av Korean Central News Agency sa Nord-Korea at økt samarbeid mellom NATO og amerikanske allierte i Asia var en del av grepene for å skape en “asiatisk versjon av NATO”. “som vil øke spenningen i regionen.

Nord-Korea ga også ut to separate uttalelser i helgen der de fordømte USA for deres beslutning om å forsyne Ukraina med avanserte stridsvogner, og kalte det en skummel manøver for å eskalere en «proxy-krig» med sikte på å ødelegge Moskva.

Rekken av uttalelser understreker Nord-Koreas innstilling med Russland over krigen i Ukraina, som Pyongyang har lagt skylden på Vesten.

Norden har imidlertid gjentatte ganger benektet amerikanske anklager om at de sendte store mengder artillerigranater og annen ammunisjon til Russland for å støtte offensiven i Ukraina og advarte søndag om at Biden-administrasjonen vil møte uspesifiserte «uønskede» konsekvenser hvis den fortsetter å spre seg. “autodidakt-ryktet”.

[gptNATO-sjefen oppfordrer Seoul til å sende militær støtte til Ukraina

[/gpt3]


Source link