Mann siktet for tvillingers død

Mann siktet for tvillingers død

En norsk mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap etter at to 16 år gamle søstre ble funnet døde i en bolig i Spydeberg sørøst i Oslo i helgen. Politiet mistenker en overdose av narkotika.

En tredje tenåringsjente ble også funnet bevisstløs i huset sent lørdag kveld og kjørt til sykehus. Statskringkasteren NRK sa at tilstanden hennes var uklar, men hun var i stand til å svare på spørsmål fra politiet.

Foreldrene til de to døde jentene identifiserte dem frivillig som Mille og Mina Hjalmarsen, noe som er uvanlig i Norge hvor identiteten til de involverte i angivelig kriminelle handlinger ofte holdes tilbake. Det sa foreldrenes rettsoppnevnte advokat TV2 at de ville uttrykke at «Mina og Mille var to vakre jenter som ikke fortjente dette».

Det er også bekreftet at begge jentene hadde tilknytning til barnevernmyndighetene (Barnevern)hvis ledere ved statsetaten Buffet sa at de hadde «dyp sympati» for tvillingenes foreldre og andre familiemedlemmer. Bufetat hevdet at “alle” som jobber innen barnevern “er dypt berørt når slike tragiske hendelser inntreffer”, men avsto ellers fra ytterligere kommentarer, med henvisning til taushetsplikt. Mandag sa Bufetat at de samarbeider med politiet for å klargjøre ansvaret og «lørdagens hendelseskjede knyttet til denne tragiske hendelsen».Den unge mannen som ble pågrepet på stedet, sto mandag i varetektsmøte i Follo og Nordre Østfold tingrett i Ski. Han har avvist anklagene mot ham, og hans forsvarer Knut Ditlev-Simonsen beskriver tiltalte som «veldig lei og trist». på situasjonen. NRK meldte at Ditlev-Simonsen bekreftet at klienten hans hadde et kriminelt rulleblad og en historie med narkotikamisbruk. Den siktede ble til slutt satt i varetekt i minst fire uker mens politiet fortsetter etterforskningen av dødsfallene.

Lokalpolitimester Olav Unnestad sier til NRK at «som i andre deler av Norge har vi utfordringer knyttet til narkotikabruk blant unge, kanskje særlig ettersom narkotikabruk av ungdom har blitt ansett som ikke farlig».

NewsinEnglish.no ansatte

if you want to read this article from the original credit source of the article then you can read from here.